20.12.2016

5. Juoksutusta


Heippa! Kuten otsikosta voittekin päätellä, olen nyt juoksuttanut hevosia liinassa parina päivänä.
Tyyne on käyttäytynyt tosi asiallisesti, ja onkin kotiutunut meille oikein hyvin! Ajattelin että menee pitkä aika ennen kuin uskaltaa alkaa työskentelemään tamman kanssa, mutta ehei, heppa kotiutui niin loistavasti että voitiin aloittaa jo maastakäsittely.
 Tyyne on mennyt liinassa tosi hyvin, vähän on tietenkin pitänyt riekkua, hyppiä ja jumittaa kuuntelemaan uusia asioita. Mutta muuten on mennyt todella hyvin,
Olen myös nyt pitänyt Tyynellä juoksutuskerroilla satulaa selässä että tottuu siihenkin, eikä sitten myöhemmin ala ihmettelemään että "Mikä TOI kapistus mun selässä on kun sitä joutuu useamminkin kantamaan?!". No, kuitenkin. Ei tamma ole siitä satulastakaan mitää sanonnut, joskus on toki täytynyt kääntyä katsomaan ja haistelemaan kapistusta, Tyynen juoksutuskerroista ei olekaan sen ihmeellisempää kerrottavaa.

No mutta entäpä Aatu? Sen kanssa ei todellakaan ollampäästy niin helpolla... Tosi kiva kun poni meinaa käyttyäytyä melkein samalla tavalla kun meille tullessaan ensimmäistä kertaa,- eli ei kunnioita ihmistä. Kuitenkin, palataanhan astialle. Aatua en ole juoksuttanut kuin kerran, joka ei mennyt ihan niinkuin strömsössä.
Ensimmäiset viisi tai kymmenen minuuttia meni ihan ok, kunnes oli aika koittaa että nostaako se laukan. Noh, nostihan se laukan joo, mutta lähtikin siitä sitten käsistä ja läks juoksemaan pukitellen suoraan tallille päin. Meikäläinenhän siinä sitten meni milloin mahallaan ja milloin selällään ponin perässä suunnilleen 15-20 metriä, kunnes oli pakko päästää irti koska alkoi sattumaan sormiin.
Noo, eikun hakemaan poni takaisin ja vaihtamaan liinan pää päitsistä suoraan kuolaimeen. Johan poni tajusi käyttäytyä asiallisesti ja tottelikin loppu juoksutuksen ajan paremmin kuin hyvin!
Mutta asiasta poiketen, tuntuu että meidän naapuri näki koko episodin... Hävettää! Mutta saipahan joku ainakin sitten naurut meitän touhuja seuratssaan... :D

Ajattelin muuten huomenna nousta tamman selkään, ihan vain istumaan. Suunnitelmien mukaan Emman pitäisi tulla myös huomenna joten hän olisi sitten auttelemassa. Mutta tosiaan, en näe mitään estettä sille, että kokeilisin mitä tamma sanoo siitä että menen selkään. Kaikki on sujunut nyt sen kanssa niin hyvin. 
Mutta postailen sitten varmaan pidemmin huomenna kun saan Emman kuvaamaankin. :)

Ainiin pakko vielä näyttää teille, kuinka hieno taivas meillä oli auringonlaskun aikaan illalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti