26.12.2016

6. Ratsaille hop!

Moikka! 
Blogin päivittely on nyt jäänyt vähän vähemmälle, ollut niin paljon kiirettä. Mutta asiaan!
Olen ratsastanut Tyynella nyt kahdesti jamolemmat kerrat ovat menneet toodella hyvin. Emma on ollut myös liikuttelemassa Aatua, siitä voitte lukeakin Emman omasta blogista. (Linkki blogiin)

Tosiaan, taisi olla tiistai, kun nousin ensimmäisen kerran tamman selkään. Normaaliin tapaan otin hepat talliin, Aatun karsinaan ja Tyynen käytävälle. Siinä sitten hajasin hepan ja laitoin kamat niskaan. Päätin nousta jo tallissa selkään kun se on jo tuttu ympäristö ja edellisenä iltana kävinkin jo istumassa käytävällä hepan selässä. Satulaan nouseminen on Tyynelle vielä jännittävä asia, joten siinä varmaan puolituntia vain makasin ja asetin painoa selkään. Tietenkin kokoajan palkiten hyvästä käytöksestä. 
Selkään päästyäni seuraava "ongelma" oli se, ettei tamma halunnut lähteä tallista enää pois. :D No siinä muutaman minuutin käskin ja sitten heppa lähti reippaasti ulos ja eikun turpa kohti peltoa. Pellolle meno oli aivan hirveän pelottavaa, joten menimme sitten n.100m meidän tietä pitkin ja sitten sieltä pellolle, ilman ongelmia. 
En ratsastanut kun maksimissaan 10min. Siinä totesin ettei heppa ymmärtänyt pohkeita kovinkaan, joten ääniavuilla mentiin suurimmaksi osaksi. Siinä sitten laskeuduin selästä pellolla ja talutin hepan talliin. Tallissa riisuin varusteet, heitin loimen selkään ja vein hepat ulos. 


23.12, eli torstaina Emma tuli taas meille. Siivosin siinä tallin ja lähdettiin hakemaan hevosia talliin. Minun oli tarkoitus mennä ensin Tyynellä. Siinä sitten otettiin Tyyne käytävvälle ja varstettiin se. Selkään-nousu tapahtui samalla tavalla kuin viimekikin, mutta nyt heppa päätti säikähtää jotain. Onneksi Tyyne rauhottui nopeasti eikä sattunut mitään. Siinä sitten suunnattiin taas pellolle. Pakko muuten sanoa, että tuo pelto on nyt aivan älyttömän hyvässä kunnossa! Ei ole liukasta tai upottavaa, pohja on juuri sopivan jämäkkä mutta joustava. 

Sinä päivänä oli aiheena pysähdykset. Siinä sitten mentiin ympyrällä melkein kokoajan ja otettiin pysähdykset aina vastakkaisella sivulla. Tyyne alkoi jo ymmärtämään pohkeita ja lopulta reagoi heti kun hieman puristin jaloilla. Siinä sitten lopuksi lähettiin vaeltamaan pitkin peltoa ja otettiinkin sitten lyhyt ravipätkä. Heppa oli ihanasti kuulolla ravinkin aikana kokoajan. Lopuksi käveltiin vielä molempiin suuntin ympyrällä ja sen jälkeen heppa talliin, varusteet pois ja ulos syömään.

 Tällä viikolla pitäisi tulla kengittäjänkin hoitamaan jalat ja suut molemilta. Tämän viikon hepat saavatkin pitää lomaa ja touhutaankin vain maastakäsin molempien kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti