5.12.2016

3. Vihdoin kotona!

                       
Noniin, nyt vihdoin youtube suostui yhteistöhön... Videosta ei tullut kyllä kovin kummoinen, mutta parempi kun ei mitään!

Eilen(4.12) haettiin siis hepat kotia. Itse tulinkin sitten juuri sopivasti kuumeeseen, tosi kiva. Noh, eikun vaan buranaa poskeen ja matkaan. 
 Ensin lähdettiin hakemaan traikku ja siitä suuntasimme sitten Aatun luokse. Poni olikin sitten jätetty sisälle aamulla. Siinä sitten otettiin karsinasta kuiviketta koppiin ja saatiin pari juomakuppia ja suolakiviteline mukaan. Otin ponin käytävälle ja laitoin sille siinä sitten fleeceloimen niskaan, sillä traikussa oli aikamoinen viima... 
Aatu menikin tapansa mukaan sitten suoraan koppiin. Matka kotiin sujui hyvin, puolessa välin pysähdyimme kerran kurkkaamaan että kaikki on ok. 
 Kotona sitten taluttelin ponia about viitisen minuuttia ja vein sen sitten karsinaan.


Matka jatkuikin sitten kohti Mikkeliä tammaa hakemaan. Vähän meinasi olla liukasta mutta hyvin pysyttiin silti tiellä.
Kun oltiin päästy perille, hain hepan tarhasta ja omistaja tuli laittamaan sille pintelit ja fleecen. Sen jälkeen aloitimme lastauksen, joka ei mennytkään ihan niin hyvin kun Aapen kanssa. Ensin tamma ei uskaltanut tulla kovin lähelle lastaus-siltaa. Siinä sitten annettiin sen haistella ihan rauhassa ja viimein heppa uskaltautuikin nostamaan jo etusia pikkuhiljaa sillalle. Noh, kerran tamma oli jo kopissa mutta päätti peruuttaa kyllä heti pois sieltä. Sitten juurikun olisi heppa ollut menossa kyytiin, se liukastu siihen sillalle polvilleen ja siinä ajateltiin että onneksi oli pintelit jalassa. Noh, eipä se sitten enää suostunut menemään lähellekään koppia, joten päätettiin kokeilla että menisikö sitten suoraan tallista kyytiin. 

Iskä siinä sitten peruutti kopin suoraan tallin ovien eteen ja kokeiltiin uudelleen. Siinä meni noin viisi minuuttia ja heppa oli kyydissä! Sitten matka kotia kohti alkoi.
 Alkumatka meni vähän jännityksen kanssa kun heppa liikkui kopissa niin paljon että oli jo melkein vaikeaa pysyä tiellä. Siinä sitten juuri ennen isoa tietä pysähdyttiin katsomaan että kaikki oli ok. Loppumatka sujuikin sitten jo ihan hyvin, heppakin jo rauhottui siellä kopissa. Kävin vielä kerran tarkastamassa että traikussa oli kaikki kunnossa. 


Kotona sitten otettiin heppa kopista pois. Iskä kun alkoi avaamaan siltaa ja sitä pressua, säikähti heppa sitä aika pahasti. Siinä sitten juteltiin aika paljon ja onneksi tamma sitten rauhottui. 
Päästettiin sitten Tyyne suoraan tarhaan ja lähdin hakemaan Aatua sitten kanssa ulos. Hepat haistelivat siinä hetken toisiaan kunnes sitten lähtivät tutkimaan omassa rauhassaan uutta tarhaa. Ajattelin että Aatusta olisi tullut ihan ori, mutta ei. Poni käyttäytyi tosi asiallisesti eikä sitä hirveemmin kiinnostanut tuo tamma edes.
Sisälle ottokin sujui hyvin. Tamma haisteli karsinan joka nurkan ja rauhottui sitten syömään. Aatu hetken tuijotteli vain tammaa mutta alkoi sekin sitten syömään kaikessa rauhassa. Harjailin myös molemmat pikaisesti ennenkuin jätin hepat nukkumaan.

Oli muuten taas nätti taivaanranta!

2 kommenttia: