10.5.2017

9. Varustepostaus osa 1: Satulat+tarvikkeet, suitset ja suojat

Moikka! Ajattelin tehdä pienen varustepostaussarjan. Jaan näitä osiin, ensin ratsastaessa käytettävät, sitten loimet ja riimut ja narut, viimeisenä hoitotavarat ja vähemmällä käytöllä olevat kamat. Mutta, pidemmittä puheitta, aloitetaas!

                                              Satulat
 Tyynellä satulana toimii joku merkitön iiiikivanha estepainotteinen yleissatula. Alkuun mennään tällä kun sopii vielä, mutta sitten kun satulan vaihto tulee eteen, tulee tilalle joku laadukkaampi yleissatula.
 Satulassa huovan virkaa toimittaa tämä iki-ihana Lami-cellin punainen, sinisellä reunalla ja valkealla koristenauhalla varusteltu yleishuopa. Jalustimet ovat jotkin Homer(en tiedä onko tuo merkki, lukee vain jalustimen kyljessä :D)"raastin" jalustimet. En muista milloin olisin ratsastanut näin hyvillä jalkkareilla! Raastinpinnan ansiosta jalka ei lipsu ollenkaan, leveä laatta taas vaikuttaa jalan asentoon minulla itselläni sen verta, että voin mennä ilman polvikipuja.Jalustinhihnat ovat joskus hankkijalta ostetut perus nahkaiset. Satulavyönä taas on horzen joustovyö.
Aatulla on taas ärsyttävä lätkäsatula, joka ostettiin joskus hööksistä. Lätkä parantaa kyllä tasapainoa huomattavan paljon, muuten aivan hanurista istua. Aatullakin odottaa satulahankinnat kunnes löydän sopivan.
 Satulassa on kultaiset S-jalustimet, ja ikivanhat jotkin nylon-nahkasekoite hihnat. Huopa taasen on iiiihana Showmasterin sininen yleishuopa, kera Lena Furbergin(Kirjoitettiinko se edes noin?). Tässäkin on tummansininen reunus ja valko-sininen/vaaleansininen koristenauha.

                                               Suitset


                                                                 
                                                                          Tyyne

Ylin kuva: Suitsina meillä yleensä on Tyynellä käytössä Nämä mustat perus suitset topatulla niskahihnalla ja leveällä, topatulla pullpack turpiksella. Näissä on perus kolmipalaomppukuolaimet kiinni. Ohjat ovat hankkijalta ostetut ihanan kumiohjat.

Keskimmäinen kuva: Tyynellä kakkos-suitsien virkaa toimittaa vanhat, mutta ehjät meksikolaiset blingiotsiksella. Näitä ajattelin käyttää juoksutus suitsina. Näissä on hieman tavallista ohuemmat nivelkuolaimet kiinni.

                                                                              Aatu
Ylin kuva: Aatun kakkos ja juoksutus-suitsien virkaa toimittaa Fair Fieldin mustat perus aachen suitset.

Kolmas kuva: Kakkos-suitsien kuolaimina toimii nämä Gold Medalin messinkiset kuolaimet. Tai siis suuosa on messinkiä mutta renkaat ovat tavallista ruostumatonta terästä.

Alin kuva: Aatun käyttösuitsina toimii aikoja sitten Börjesiltä ostetut meksikolaiset. Näissäkin on vaihettu ostapanta. Kuolaimina näissä on Aatulle parhaaksi todetut nivelolympiat tukiremmillä. Ohjien virkaa toimittaa perus kangasohjat.

                                                                       SuojatYlimmässä kuvassa näkyy kaikki suojat kasassa, joita vielä joskus käytetään.

Toinen kuva: Aatula on ties kuinka paljon suojia, mutta nykyään ei käytetä kuin näitä ihania turkooseja Equi Guardin jännesuojia. Joskus myös saman merkin takahivarit käytössä.

Kolmas kuva: Tyynellä on käytössä Lami-cellin nappisuojat. Nää on todella kätevät! Helppo pukea ja ottaa pois, eikä ole ärsyttäviä tarroja, joita joutuisi putsaamaan kaikesta liasta kokoajan. Nämä myös ovat pysyneet jalassa hangessakin rämpiessä, toisin kun tavalliset tarralliset suojat. Nämä myös istuvat Tyynen jalkaan kuin valettua ja mielyttää myös omaa silmää!

Vika kuva: Vasemmalla ovat nahkaiset takasten hivarit, joita en ole hirveämmin Tyynellä käyttänyt.
 Keskellä on taasen toiset käytössä olevat suojat, näitä ajattelin käyttää kuumilla keleillä, koska näissä on ilma-aukot sisäpuolella, joten eivätpääse hiostamaan. Oikealla on Tyynellä käytössä olevat suhkot uudet Equi-Guardin takahivarit.Tässä olisi nytten varustepostauksen ensimmöinen osa, toivottavasti tykkäätte! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti